Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

O concluzie … tristă

Subiectele legate de managementul riscului sunt larg dezbătute în lucrări dar şi în grupuri de discuţii şi forumuri administrate de profesionişti ai domeniului. Singura concluzie pe care o pot trage în acest moment este şi cea mai vizibilă: toate acestea se regăsesc cu precădere în afara graniţelor României.
Într-adevăr, preocupările în acest domeniu în ţara noastră sunt încă în faza de cristalizare (se scriu articole, se scriu cărţi, dar cele mai multe de către teoreticieni ai domeniului). Dovadă stau lipsa evenimentelor (conferinţă, forum, training etc.) care să trateze aspecte de management al riscului (sau apariţia lor rară), prezenţa timidă pe web a site-urilor care să trateze şi să prezinte subiecte legate de managementul de risc, lipsa de interes a organizaţiilor din România de a participa la evenimente ce tratează subiectul mai sus menţionat (pe de-o parte fac trimitere la un aspect ce mă duce la concluzia asta: lipsa ofertei este dată de lipsa cererii; un alt aspect ce contribuie la această concluzie: în ciuda unui număr acceptabil de participanţi la Project Management Risk Forum 2008, numărul organizaţiilor participante era mic şi nu prea diversificat / vis-a-vis de interesul faţă de eveniment şi subiect a organizaţiilor din alte ţări care şi-au trimis reprezentanţi).
Voi reveni în curând cu un post dedicat acestui eveniument la care am avut posibilitatea să particip prin amabilitatea dl. Marius Alexa (Arhipelago.com) , căruia ţin să-i mulţumesc şi pe această cale.

Advertisements

Filed under: Opinii

One Response

  1. Horea Timis says:

    e prima data cand vad ceva coerent si accesibil si totusi sunt un simplu om care lucreaza in anlt domeniu (medic de familie) care m-am lovit prima data cu managementul riscului. am dat google and search, tostusi as fi vruts a gasesc formule generale clare de calcul, dar acuma ma uit pe site. am inteles partea cu indetificarea in organiatie a punctelor pozitive si calcularea riscului pe fiecare punct in parte…ideeea pt cei profani ca mine de ex am nevoied e un limbaj clar la obiect in proiectele ce le desfasuram altfel spus cum ati intelege dvs. “administrarea etamsilatului de sodiu avand o trombocitopenie sub 250 ” cam asa e la mine cu managementul riscului….uite eu va zic de trobocitopenie sub 20 dvs metode eficente de calcul a managementului riscului…Horea 30 ani Alba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,342 hits
%d bloggers like this: