Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Despre criza financiara si managementul riscului (partea 2 din 2)

Jocul de domino poate fi privit si in sens pozitiv: companiile isi revad politica de pret si revin la o abordare normala, mai aproape de realitate (pretul la imobiliare, fie chirii pe spatii, fie vanzare, pretul la anumite produse etc.).

In orice caz, jocul de domino a inceput si nu neg sau ignor faptul ca se trece printr-o perioada dificila: disponibilizari, limitarea exportului, falimente etc. Vor exista invingatori si invinsi.
Profita si vor avea de profitat cei care acumuleaza fond de rezerva si care, in incercarea majorarii acestui fond, se orienteaza catre piete nisa, catre excelenta, catre profesionalism in servirea clientului, catre valoare adugata (oricare ar fi ea si oricat de mica va fi, pentru ca va face diferenta etc.).
In final, incercarea de a supravietui, va duce la imbunatatirea modului in care un serviciu sau produs va fi oferit. Fiecare jucator de pe piata (persoana juridica sau fizica) va fi mult mai atent la finantele proprii. Cand va scoate un ban din buzunar va fi mult mai atent la ceea ce va achizitiona. Valoarea banului va fi mult mai bine cuantificata.
Cei care au reusit sa faca asta sunt cei care profita acum. Cei care vor reusi sunt cei care vor supravietui.

Ca antreprenor te gandesti cum sa faci sa nu te prinda criza.
Si ajungem la concluzia acestui post: managementul riscului iti poate oferi siguranta zilei de maine si, stiind asta, te poate ajuta sa privesti lucid la ceea ce se intampla pe piata. Managementul riscului te ajuta sa iti evaluezi afacerea si dimensiunea impactului unui eveniment nedorit. Iar atunci cand vorbim de evenimente ce nu pot fi anticipate (situatii de criza), managementul riscului te invata sa iti dezvolti un plan de asigurare a continuitatii afacerii.

Advertisements

Filed under: Opinii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,349 hits
%d bloggers like this: