Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Nostalgie – part 2

Extras din introducerea unui referat din 2006:
Într-o vreme în care am dori ca ziua să aibă 25 de ore, să putem sta la cozi infernale pentru a ne plăti dările către stat, într-o vreme când apelăm la „o cunoştinţă” care să ne „bage în faţă” la trezoreria primăriei, la CEC, Electrica sau Distrgaz (în acelaşi timp admirând iniţiative precum nudaspaga.ro sau demascaspaga.ro) iată că revoluţia electronică de care tot auzim vorbindu-se îşi pune amprenta şi pe domeniul administraţiei publice. Încă din 2002 oficialii României ne ofereau o lege (Legea nr.29/2002) prin care ne anunţau de posibilitatea de a plăti prin mijloace electronice impozitele şi taxele locale.
Entuziasmaţi, mai mult sau mai puţin, am apelat la această nouă ofertă: în februarie 2005 eFinance scria „deşi sistemul de plata e-tax, prin internet, este uşor de utilizat şi rapid, taxele au fost plătite prin internet, în Alba Iulia, de doar doi locuitori”.
E clar că internetul a schimbat toate regulile după care se conduceau afacerile, ba mai mult, a schimbat viaţa tuturor şi asta mai ales prin noul mod prin care oamenii pot acum interacţiona (între ei sau cu diverse instituţii, private sau publice).
Vedem azi că schimbarea s-a produs şi la nivelul administraţiei publice. Şi vom vorbi în continuare despre democraţia electronică în care trăim, despre noul mod de fi e-Guvernaţi şi despre o importantă componentă a guvernării electronice, sistemul informaţional geografic.

Advertisements

Filed under: Opinii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,342 hits
%d bloggers like this: