Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Dl.Isarescu, criza si mass-media

Dl.Mugur Isărescu a fost la Iași. În conferința susținută, dumnealui s-a referit și la criza financiară și rolul mass-mediei în accentuarea stării de criză:
“Exista o dimensiune a acestei crize financiare, una mediatica, care nu trebuie neglijata si care ne influenteaza. Si inainte de a iesi din aceasta criza, noi romanii trebuie sa scoatem criza din capul nostru. Este foarte important, nu e vorba de a intra intr-o stare de euforie, dar a pune un diagnostic corect si a vedea dimensiunea adevarata a impactului crizei este o preconditie a unor politici corecte”.
Perfect de acord cu ceea ce afirma dl.Isarescu.
Iar ceea ce a afirmat poate fi extras și din afirmatiile lui Greenspan în recenta lucrare “The Age of Turbulance” (după cum aminteam recent pe acest site).
Alan Greenspan afirmă că omul se află în permanență în una din două stări (privind prin prismă antreprenorială)- frica și eforie; aceste stări dictează modul în care omul acționează în afacere și de aici modul în care economia se dezvoltă sau nu.
Se crează astfel un ciclu: starea de euforie duce la investiție și astfel economia se dezvoltă; sau frică, de aici reticență în a investi și deci recesiune.
Si atunci, cand mass-media intervine şi vorbeşte despre criză la orice pas, omul “de rând” intră în starea de frică. Și de aici, accentuarea crizei. Și iar mass-media și așa mai departe.
Este păcat că mass-media îşi uită rolul de educator şi foloseşte criza ca pe un veritabil instrument de marketing (voi reveni la acest subiect).

Advertisements

Filed under: Opinii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,277 hits
%d bloggers like this: