Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Eseu despre cultura de management al riscului

O atitudine proactivă de combatere a riscului nu vine din lectura unui suport de curs. Educaţia în spiritul culturii despre risc şi management al riscului trebuie să fie continuă, trebuie să se regăsească în programa şcolară de la toate nivelurile de studiu şi de ce nu, trebuie să înceapă încă de la momentul în care i se spune copilului: nu se trece strada decât pe verde (a se citi e un risc să treci pe roşu). Ne susţinem această convingere cu o realitate de peste ocean.
Orientarea către cultura despre risc se simte incredibil de bine în SUA. Dacă la o primă vedere sună amuzant, sunt publicate multe volume numite …for dummies . Poate această sintagmă ar fi sunat bine dacă era vorba despre cooking sau cleaning însă în decembrie 2007 a apărut pe piaţa din SUA IT Disaster Recovery Planning for Dummies iar în iunie 2008 Biometrics for Dummies.
O căutare pe site-uri de profil (ex. Amazon.com) va afişa şi alte rezultate, precum CISSP for Dummies, Security+ for Dummies sau Computer Viruses for Dummies.
În aceste condiţii trebuie să recunoaştem că nu mai suntem atât de atraşi de partea amuzantă a sintagmei, ci mai degrabă de excepţionalul fapt că aspecte precum securitatea informaţiilor şi managementul riscului sunt prezentate pe înţelesul tuturor, evident cu scopul informării despre existenţa pericolelor din mediul IT şi prezentării procedeelor prin care informaţiile pot fi protejate (fie că se vorbeşte despre informaţii ce aparţin organizaţiilor sau informaţii de interes personal).

Advertisements

Filed under: Opinii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,275 hits
%d bloggers like this: