Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Comerţul electronic dincolo de coşul de cumpărături – part 1

Dacă o companie intenţionează să folosească internetul pentru interacţiunea strategică cu clientul, trebuie să ia în considerare toate procesele referitoare la respectivul client ca un întreg.
Internetul ca şi opţiune tehnică, nu poate să devină o oportunitate strategică şi profitabilă decât dacă i se oferă clientului o valoare adăugată reală, dacă se evită discontinuităţi de comunicare, insulele de informaţii sunt grupate, procesele de vânzări şi servicii sunt integrate şi optimizate de la un capăt la altul, iar informaţiile de valoare cu privire la clienţii sunt analizate şi folosite inteligent.
Proiectele care sunt doar tehnologice şi concentrate doar pe magazinele virtuale din spaţiul web, fără a se privi comerţul electronic ca o şansă de a „croi” procesele de afaceri mult mai eficient şi mult mai aproape de cerinţele consumatorilor, riscă de a risipi fondurile investite şi resursele, deoarece clienţii se aşteaptă la soluţii de e-business care să furnizeze nu doar tranzacţii de achiziţie prietenoase pentru utilizator, dar şi îndeplinirea comenzii într-un mod eficient şi de încredere.
Multe din soluţiile de e-commerce au clacat aici. Motivul pentru acest fapt include printre altele, tranzacţiile de achiziţie complicate, informaţii incomplete şi incorecte despre preţ, disponibilitatea produsului, bunurile sunt livrate prea târziu sau deloc, facturile nu corespund cu comanda, lipsa informaţilor în perioada pre- şi post- vânzare.
Sursa:
Buck-Emden, Zencke Peter, mySAP CRM, The Official Guidebook to Sap CRM 4.0
Zilele următoare vor apărea şi părţile 2 şi 3 pe www.managementul-riscurilor.ro

Advertisements

Filed under: Digital Economy (BI, GIS, Wireless)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,275 hits
%d bloggers like this: