Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

P2I2 si diagrama Os de Peste in managementul riscurilor

Diagrama „os de peşte” ilustrează relaţiile existente între factorii care pot influenţa abilitatea unei organizaţii de a administra riscurile.
Diagrama a fost inventată de un statistician japonez, dr. Kaoru Ishikawa, fapt ce determină ca diagrama să fie întâlnită şi sub numele de diagrama Ishikawa.
Diagrama mai sus menţionată ia în calcul cei 4 factori de succes în cadrul unui proiect de care vorbeşte şi Boehm:
Persoanele participă la managementul riscurilor prin implementarea procesului de managementul riscurilor conform planului de management al riscurilor. Deoarece oamenii sunt cei ce proiectează şi scriu codul necesar sistemelor software, ei reprezintă un factor deosebit de important în comunicarea problemelor, a situaţiilor îngrijorătoare şi a incertitudinilor identificate în munca lor, aspecte ce se traduc în riscuri.
Procesul transformă incertitudinea (intrările – input) în riscuri acceptabile (rezultatele – output) prin activităţile de management al riscurilor. Procesul este un factor major în capacitatea managementului riscurilor deoarece acesta descrie paşii către rezultate previzibile ale managementului riscurilor.
Infrastructura specifică modul în care organizaţia solicită utilizarea managementului riscurilor în proiecte prin stabilirea de politici şi standarde. Infrastructura este un factor major în capacitatea managementului riscurilor deoarece aceasta stabileşte cultura pe care se sprijină folosirea managementul riscurilor.
Implementarea reprezintă planul şi metodologia utilizată pentru a desfăşura managementul riscurilor asupra unui proiect specific. Implementarea este un factor major al capacităţii managementului riscurilor deoarece atribuie proiectului responsabilitatea şi autoritatea de a executa planul.
Transpunerea acestor facturi în diagrama os de peşte poate fi identificată pe site-ul: www.managementul-riscurilor.ro

Advertisements

Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,342 hits
%d bloggers like this: