Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

De la AVATAR salt în amintiri

La sfârşitul lui 2009 am văzut AVATAR. Superb din punct de vedere al efectelor (l-am văzut în 3D). Dar eliminând din discuţie subiectul aducerii la viaţa a unui Avatar (de-a dreptul ingenios), linia generală a filmului nu este atât de impresionantă (doar hollywoodiană, comercială, de succes la public) : goana, fără scrupule, după bani, ignoranţa omului făţă de alte culturi, poveste de dragoste, eroi, biruinţa binelui care manifestă indulgenţă faţă de OM şi cultura acestuia, dovedindu-se astfel superior omului etc. Toate acestea pentru a ne da nouă, spectatorilor, o lecţie, un sfat legat de drumul pe care mergem, de destinaţia spre care ne îndreptăm …

Nu critică de film vreau să fac, ci să îmi amintesc de vremuri în care chiar poate eram bun la critica de film: vremea studenţiei,  când lumea filmului era un excelent loc de refugiu. 4 cinematografe erau atunci în Iaşi: Victoria, Republica, Copou, Dacia. Şi erau zile când alergam de la un cinematograf la altul.

Ştiam filme şi filmografie, actori, regizori, replici şi cadre (era un joculeţ frumuşel în care recunoşteam filme şi actori după diverse screenshots), puteam să-mi dau cu opinia în legătură cu şansele la Oscar şi aşa mai departe. La fel ca mine şi prietenul meu Bogdan.

Acum ajung cu greu la filme …    

Advertisements

Filed under: Opinii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,349 hits
%d bloggers like this: