Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Introducere in PRINCE2

Capacitatea unei organizații de a realiza proiecte de succes este decisivă pentru viitorul ei. Succesul unui proiect nu poate fi întâmplător, în mod deosebit atunci când atingerea obiectivelor unui program depinde de mai multe proiecte.
DE CE PRINCE2?
PRINCE2 – PRojects IN Controlled Environments 2 – este un best practice de management de proiect într-un mediu controlat, care permite managementului să delege roluri și responsabilități precum autoritatea.
PRINCE2 este o metodă structurată de management de proiect care a devenit un standard în ceea ce privește planificarea, managementul și controlarea proiectelor.
Este o abordare holistă recunoscută precum best practice și adaptabilă oricărui gen de proiect, de la reorganizarea companiilor mici la proiecte de amploare.
Aplicată pe scară largă atât în sectorul public cât și în cel privat, această abordare eficientă și centrată pe procese s-a extins din Marea Britanie în țări precum Olanda, Italia, Australia și India.
NUMERE CHEIE
– Peste 450.00 de manageri atestați
– Folosită în peste 113 de țări
– Peste 150 de institute de pregătire acreditate în întreaga lume
PRINCE2 BENEFICII
PRINCE2 reprezintă o metodă flexibilă general aplicabilă. Pentru fiecare proces sunt definite input –urile și output-urile, precum și obiectivele specifice de îndeplinit și activitățile de desfășurat.
Metoda PRINCE2 are la bază divizarea proiectelor în etape controlabile, permițând astfel controlul eficient al resurselor și monitorizarea constantă a progresului pe parcursul întregului proiect.
Diversele roluri și responsabilități sunt clar definite și adaptate în funcție de amploarea și complexitatea proiectului dar și de calificările organizației.
BEST PRACTICE
Metoda PRINCE2 este proprietate a unei instituții publice stabile, Biroul Britanic de Comerț Guvernamental (OGC – Office of Government Commerce).
Guvernul britanic împreună cu OGC a dezvoltat pe parcursul a peste 25 de ani mai multe best practices în project management – PRINCE2, program management– MSP și IT Service Management – ITIL.
PRINCE2 este o metodologie de domeniu public, prin urmare utilizarea acesteia nu presupune achitarea unei taxe de licență.
Utilizarea corectă și eficientă a metodologiei este asigurată de un proces strict de evaluare și acreditare de către APMG (Association for Project Management Group) a managerilor de program, a trainerilor și a centrelor de training.
OBȚINEREA UNUI CERTIFICAT
Programul de training PRINCE2 este structurat pe două nivele:
– Foundation
– Practitioner
Fiecare nivel presupune un examen final care atestă participarea la training și acumularea cunoștințelor.
În urma promovării fiecărui examen se va obține un certificat eliberat de către Association for Project Management Group din Marea Britanie (www.apmgroup.co.uk), organizația centrală de acreditare a examenelor în metodologia PRINCE2.

ÎN CURÂND – CURSURI DE PRINCE 2 LA IASI

Advertisements

Filed under: News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,342 hits
%d bloggers like this: