Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

(Parents Awareness) ECDL-ul permite echivalare la bacalaureat

În tot vuietul de afară, asta îmi sună bine:

Ordin nr. 5794/29.10.2009 privind aprobarea metodologiilor de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competenţelor digitale, cu probele de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal, respectiv de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat.

Cunosc cel puţin 3 elevi care stăpânesc foarte bine o limbă străină la nivel de certificare. Iar despre utilizarea PC-ului … nu intrăm în detalii dar sunt elevi ce stăpânesc zona până la nivel de script kiddies, port scan sau remote admin.

Aşa că ECDL-ul le-ar fi floare la ureche. Şi să nu ignorăm că în piaţă, această certificare începe să constituie un avantaj la angajare (acolo unde nu este cerută express – de regulă prin zona publică).

Am adăugat în numele articolului un Parents Awareness pentru că am asistat la o discuție pe această temă purtată între părinți (unul eram eu, dar David este încă la nivelul descoperirii sistemului prin care un buton se ține de laptop). Concluzia: în ciuda numelui ECDL, despre organizație, certificare și ordinul de mai sus, nu prea se știa. Și totuși, cred că este vorba despre ceva ce ar trebui să ne intereseze.

Advertisements

Filed under: Academice, Aprecieri, Cariera, News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,349 hits
%d bloggers like this: