Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Spune-mi ce email folosesti, ca sa-ti spun cine esti!

Gândurile de azi sunt inspirate din articolul acesta dar şi din sumedenia de adrese de email pe care le-am văzut în viaţa mea. Lucrez cu studenţi de anul I și II, lucrez cu masteranzi, interacţionez cu doctoranzi. Mă implic în admitere, an de an. Corespondez cu fel de fel de persoane, urmărind fel de fel de interese. Aşadar am văzut şi văd zilnic adrese de email.

Şi dacă în articolul menţionat mai sus autorul vorbeşte despre importanţa dată numelui domeniului și extensiei (mai greu la noi să vedem zilnic adrese de tip .edu sau .gov), hai să ne oprim atenția asupra numelui, username-ului (nick-ului) ales.

Știu că ne facem adrese de email încă din liceu. Bine, pentru început ne facem conturi de YM. Ulterior aflăm că nick-ul de YM poate fi folosit și într-o adresă de email. De aici și abundența de adrese de email pe serverele Yahoo!.

Deși contul de email pe Yahoo! este inevitabil asociat cu YM și de aici cu partea funny a vieții, nu o să ne legăm nici de acest aspect.

Însă de vom lega de următorul aspect: dacă la nivelul clasei a X-a un nick de tipul mica_frumushica sau john_the_bigger poate fi funny și chiar util (depinde de scopuri), folosirea acestei adrese de email într-o cerere de angajare, într-un CV sau într-o corespondență care se vrea profesională … mă îndoiesc că va mai fi privită la fel. Așa cum menționează și autorul articolul de mai sus (interesante sunt şi comentariile), adresa de email e cartea ta de vizită; este primul lucru care se știe despre tine. Și chiar dacă nu ar trebui să existe discriminare la acest nivel (adresa de email nu reflectă calitatea omului din spate), personal mă îndoiesc că acest aspect nu va conta.

Prima impresie contează. Alege bine !

Advertisements

Filed under: (de)Clasificate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,277 hits
%d bloggers like this: