Ganduri, Informatii si Idei …

Icon

Stiati ca numele firmei va poate da bataie de cap

Am participat recent la conferință Freelanceri.ro și (pe lângă multe alte subiecte interesante) un subiect mi-a atras atenția: ține de drept intelectual. Conform IMMRomania.roLegislatia romaneasca reglementeaza inregistrarea marcii prin Legea 84/1998, iar inregistrarea numelui comercial, a siglei sau a emblemei firmei, prin Legea 26/1990. Din pacate, in nici una din aceste legi nu exista prevederi exprese care sa reglementeze examinarea anterioritatii numelui comercial in raport cu marca si respectiv, a marcii in raport cu numele comercial”.

Consider că este un aspect despre care se va auzi din ce în ce mai mult în viitor, atunci când astfel de conflicte vor fi din ce în ce mai publice. Pentru detalii consultați un avocat specializat în proprietatea intelectuală sau cel puțin documentați-vă. Se pot evita conflicte costisitoare și din care nu prea sunt șanse de ieșire.

Scurt studiu de caz: Conform Wikipedia “Megadeth represents the annihilation of power. We spell the name phonetically because the meaning to us is the same as you get out of the dictionary; it’s hypothetical body count after a nuclear fallout. It’s a million deaths, and we want to leave our audience shell-shocked wherever we go.” Cel ce a numit astfel formația a fost Dave Mustaine.

Totuși, până la a discuta despre existența unui drept de protecție intelectuală asupra numelui, cum aș putea să-mi numesc astfel firma, uitându-mă și peste ce înseamnă …

Advertisements

Filed under: Managementul Riscului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

RSS Managementul Riscului

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Tu Cumperi – Eu Adun

Bestjobs.ro
Produse evoMAG.ro

Arhiva

My Tweets

Blog Stats

  • 11,342 hits
%d bloggers like this: